Weather data OK.
Valencia
30 °C
Weather details

Omgeving

 

Valencia

Een sprankelende stad: Valencia.

Er is met het oog op promotie van de stad hard gewerkt aan de verbetering van de infrastructuur van stad en regio.Eind  oktober of begin november wordt op het circuit in Cheste de laatste Moto GP van het seizoen gereden. Zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het Oceanografic en de Stad van Kunst en Wetenschappen, geweldige staaltjes van hedendaagse architectuur van de wereldberoemde Valenciaan Santiago Calatrava.


 kathedraal valencia

In de oude wijk El Carmen met de vele smalle straatjes en leuke winkeltjes kunt u volop genieten. In de oude rivierbedding van de Turia zijn vele sportvelden en parken aangelegd. Deze vormen midden in de stad een oceaan van rust en recreatie. U kunt de stad ook op de fiets verkennen!

Albufera

Het natuurpark Albufera met het grootste meer van Spanje, gelegen op 11 km ten zuiden Valencia, is het centrum van de rijstproductie en een paradijs voor trekvogels. Via kleine wegen kunt u langs de rijstvelden rijden. Vanuit El Palmar kunt u een boottocht over het meer maken waarmee u langs het vogelreservaat vaart. El Palmar is bekend vanwege de vele restaurants en de typische Valenciaanse gerechten, waaronder de paella. Een bezoek aan een barraca (boerenwoning) of aan het bezoekerscentrum zijn ook de moeite waard.

Albufera     albufera

 

Sierra Calderona

De Sierra Calderona is een natuurgebied van duizenden hectaren groot. Als u graag door de bergen wandelt of per auto tochten wilt maken met prachtige vergezichten zult u zich hier thuis voelen.

 

kurkeik     calderona

 

Lliria

De muziekstad Lliria geniet internationale bekendheid vanwege het schitterende muziektheater en de vele orkesten. Er worden regelmatig muziekfestivals gehouden. In dit stadje kunt u ook terecht voor al uw boodschappen en voor gezellige terrasjes en markten.

lliria    

 

Prachtige stranden

strand

 

Er is nog zoveel meer te bewonderen en om van te genieten.
U mag het zelf ontdekken.

 

Copyright © 2024 Huis in Valencia. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.